Taborety gastronomiczne – co to jest, działanie, przeznaczenie. Gdzie kupić?

Do przygotowywania posiłków w lokalach gastronomicznych wykorzystuje się różne rodzaje urządzeń. Wśród nich znajdują się również taborety gastronomiczne. Co warto wiedzieć na temat tych sprzętów gastronomicznych?

Czym jest taboret gastronomiczny?

Urządzenie określane jako taboret gastronomiczny jest rodzajem kuchenki, która stosowana jest w lokalach gastronomicznych. Swoją nazwę wziął on do formy, ponieważ jest on osadzony na czterech nóżkach, dlatego przypomina taboret.

Obecnie taborety gastronomiczne – https://hybryda-gastro.pl/214-taborety-gastronomiczne są bardzo popularne i często używane w lokalach gastronomicznych, ponieważ cechują się przystępnymi cenami oraz funkcjonalnością. To powoduje, że można spotkać je między innymi w restauracjach, firmach cateringowych, domach przyjęć, barach, kawiarniach czy w stołówkach.

Rodzaje taboretów gastronomicznych

  • Wyróżnia się dwa główne rodzaje taboretów gastronomicznych pod kątem ich budowy:

  • Taborety elektryczne – przeznaczone do zasilania z sieci, nie wymagają podłączania do sieci gazowej, butli gazowej.

  • Taborety gazowe – przeznaczone do używania razem z butlami gazowymi lub podłączanie do sieci gazowej.

Taborety gazowe najczęściej wyposażone są w jeden palnik, ale dzięki temu, że mają one kompaktowe wymiary, w lokalu gastronomicznym można korzystać z kilku taboretów, na przykład ustawionych obok siebie. Dostępne są także taborety gastronomiczne wyposażone w dwa lub trzy palniki.

Do czego służą taborety gastronomiczne?

Zasadniczo taborety gastronomiczne przeznaczone są do przygotowywania posiłków i służą jako zwykła kuchenka. Wobec tego są one urządzeniami, które mogą być używane do gotowania i smażenia posiłków.

Warto wskazać, że ze względu na swoje kompaktowe wymiary taborety gastronomiczne są używane w food truckach, budkach sprzedających żywność, a także w terenie, na przykład podczas pikników.

Gdzie można kupić taborety gastronomiczne?

Taborety gazowe oraz taborety elektryczne przeznaczone dla gastronomii są obecnie sprzedawane w wielu sklepach dostarczających wyposażenie gastronomiczne.

Można zakupić je w sklepach działających stacjonarnie – na miejscu można wtedy łatwo zapoznać się z dostępnymi modelami, aby dobrać te odpowiadające swoim potrzebom. Druga opcja to zamówienie urządzeń za pośrednictwem internetu. Można łatwo nabyć je w internetowych sklepach gastronomicznych.

Ile kosztują taborety gastronomiczne?

Urządzenia jak taborety gastronomiczne nie są związane z wysokimi kosztami. Cena zależna jest głównie od typu sprzętu oraz od jego marki.

Najczęściej taborety gastronomiczne to wydatek wynoszący od około 500 do 1000 złotych. Dokładne ceny można sprawdzić już teraz na stronach internetowych sprzedawców tego typu sprzętu.

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice

Dodaj komentarz